سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز





گزارش ویژه؛
شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز اولین تغییر در هرم قدرت آل سعود بود که به جانشینی ولیعهد منصوب شد. بحران جانشینی در آل سعود از سال‌های قبل به معضلی برای پادشاه تبدیل شده بود تا در نهایت پادشاه تغییرات در پست‌های حساس را کلید بزند. گزارش ویژه مشرق، مواضع شاهزاده مقرن و پیشینه او را بررسی خواهد کرد.

گروه گزارش ویژه مشرق – بحران جانشینی که چند سالی در میان شاهزادگان سعودی تشدید شده بود، پادشاه عربستان را در نهایت به تغییر در رأس ساختار قدرت آل سعود واداشت؛ تحولی که از انتخاب جانشین ولیعهد آغاز شد و با تغییر رئیس سازمان اطلاعات ادامه پیدا کرد و زمزمه‌های برکناری سعود الفیصل وزیر خارجه نیز به گوش می‌رسد. http://www.mashreghnews.ir/fa/specialreport

زندگی شخصی مقرن؛ 15 فرزند، دوست‌دار شعر و موسیقی

مقرن بن عبدالعزیز سی و پنجمین و آخرین پسر بنیانگذار آل سعود، ملک عبدالعزیز است. وی دوبار به صورت رسمی ازدواج کرده که از این دو زن صاحب پانزده فرزند است: مضاوی، فهد، مشاعل، عبطه، عبد العزیز، نوف، فیصل، لمیاء، ترکی، منصور، بندر، جواهر، ساره، لینا و نوره.

شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز، از ایران‌ستیزی تا قاچاق موادمخدر و آثار باستانی///ویرایش///

وی علاقه بسیاری به ستاره‌شناسی، مطالعه، شعر و ادبیات عرب، موسیقی و نوازندگی دارد و صاحب کتابخانه‌ای با بیش از ده هزار جلد کتاب است. از جمله ویژگی‌های بارز اخلاقی مقرن بن عبدالعزیز صراحت وی است. روزنامه عکاظ در یکی از مطالب خود به این صراحت مقرن اشاره کرده و می‌نویسد: در جریان کنفرانسی که با موضوع ارتباطات الکترونیک در شهر ریاض برگزار شده بوده، مقرن به انتقاد از سیستم کنترل ترافیک می‌پردازد و اعلام می‌کند مخالف طریقه به کار گرفته شدن دوربین‌های فعلی برای کنترل نامحسوس است و به صراحت می‌افزاید: اگر قصد از انجام این کار دریافت مبالغ بیشتر و درآمدزایی برای وزارت دارایی باشد که موضوع چیز دیگری است! اما اگر هدف از انجام این کار سلامت شهروندان است، باید به شهروندان در مورد این دوربین‌ها و محل‌های آنها به صورت علنی توضیح داده شود؛ عکاظ این اظهارات مقرن را نمونه آشکار رک‌‌گویی وی به خاطر مردم عربستان می‌داند.


گزارش تلویزیون سعودی از انتصاب مقرن، پیام مقرن به پادشاه و پیام تبریک دیگر شاهزادگان به مقرن بن عبدالعزیز

از دیگر نمونه‌های صراحت مقرن می‌توان به اظهارات وی در مورد بانک‌های عربستان پس از انتصابش به جانشینی ولیعهد سعودی اشاره کرد. مقرن در مراسمی که در موسسه خیریه ملک خالد برگزار شد، اظهار داشت: "بانک‌های ما مثل ارّه هستند که وقتی جلو می‌رود، می‌بُرد و وقتی به عقب برمی‌گردد هم می‌بُرد. بانک‌ها در مقابل آنچه از دولت و شهروندان دریافت می‌‌کنند و بهره می‌برند، بازدهی بسیار کمی دارند. وی خطاب به حاضران گفت: برای نمونه، یک بانک را به من نشان دهید که قدمی در راه خیر برداشته باشد یا از موسسه‌ای حمایت کرده باشد". (العالم)

شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز، از ایران‌ستیزی تا قاچاق موادمخدر و آثار باستانی///ویرایش///شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز، از ایران‌ستیزی تا قاچاق موادمخدر و آثار باستانی///ویرایش///

مقرن بن عبدالعزیز آموزش های اولیه خود را  علوم هوایی را در مرکز نمونه ریاض گذراند و در سال 1964 به نیروی هوایی عربستان ملحق شد. در سال 1968 مقرن خلبانی ورزیده بود و تحصیلاتش در رشته علوم هوایی را در انگلیس به پایان رساند. در سال 1980 مقرن امیر منطقه "حائل" و سپس در سال 1999 امیر مدینه شد.

در اکتبر 2005 پس از برادرش نواف، سمت ریاست سازمان اطلاعات سعودی را برعهده گرفت و تا سال 2012 در این مقام باقی ماند. گفته می‌شود ناتوانی مقرن در مقابله با نظام سوریه و اعتراض او به ترور دوستش آصف شوکت که رییس دستگاه اطلاعاتی سوریه بود، موجب برکناری او شد. در اولین روز از فوریه 2013 معاون دوم نخست وزیر شد؛ جایگاهی که معمولا به ولیعهد آینده عربستان تعلق می‌گیرد. اندکی بیش از یکسال گذشت تا مقرن با فرمان پادشاه، جانشین ولیعهد عربستان شود. هم اکنون شاهزاده سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد، وزیر دفاع و معاون نخست وزیر عربستان است و در صورت کناره‌گیری ملک عبدالله از قدرت – که به دلیل کسالت و اوضاع نامناسب جسمانی احتمال آن تقویت شده است – وی پادشاه بعدی عربستان و مقرن نیز ولیعهد او خواهد بود.

شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز، از ایران‌ستیزی تا قاچاق موادمخدر و آثار باستانی///ویرایش///

پادشاه، ولیعهد و جانشین ولیعهد عربستان 

رسوایی قاچاق موادمخدر و آثار باستانی مصر توسط مقرن و فرزندانش

اخبار فساد شاهزادگان سعودی با توجه به تلاش بسیار مقامات این کشور جهت سرپوش گذاشتن بر آن‌ها، مرتب در رسانه‌ها منتشر می‌شود.

در میان فسادهای رنگارنگ نوادگان عبدالعزیز، فرزندان مقرن بن عبدالعزیز نیز از این قافله عقب نمانده‌اند. چند سال پیش یعنی زمانی که مقرن رئیس سازمان اطلاعات سعودی بود فردی به نام "السبعانی" در یک افشاگری از قاچاق تعداد بسیاری از آقار باستانی مصر توسط دختر مقرن "لمیاء" و یکی از پسرانش به نام "منصور" خبر داد، قاچاق این آثار با کمک بازرگان فراری مصر "حسین سالم" صورت گرفته بود.


گزارش پرس‌تی‌وی از جدال شاهزادگان سعودی بر سر جانشینی

السبعانی به دنباله این افشاگری یک سوال مطرح کرده و خطاب به مردم گفته بود: حتما از خود می‌پرسید چرا شاهزادگانی با این سطح رفاه و وضعیت مالی باید به اینچنین اقدامی دست بزنند؟! وی اینگونه پاسخ می‌دهد: این شاهزادگان به عقده خودکم‌بینی مبتلا هستند و صفت دزدی و غارت را از اجداد خود به ارث برده‌اند به همین دلیل می‌بینید که شاهزاده‌ای با میلیاردها دلار دارایی به اموال مردم چشم می‌دوزد... اما در مورد فرزندان مقرن که الگویی مانند پدرشان دارند دیگر نیازی به توضیح نیست؛ مقرن فردی معتاد به موادمخدر است و زمانی که فرمانده منطقه "حائل" بود به قاچاق موادمخدر و قرص‌های روانگردان "کپتاگون" از طریق فرودگاه حائل می‌پرداخت. 


شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز؛ از ایران‌ستیزی تا قاچاق موادمخدر و آثار باستانی +تصاویر و فیلم

یکی از محموله‌های کشف‌شده مواد روان‌گردان (عمدتا کپتاگون) در سوریه

کپتاگون از جمله مواد روان‌گردانی است که مصرف آن در میان تروریست‌ها و تکفیری‌های حاضر در سوریه شیوع بالایی دارد و نشانه‌های مصرف آن سرخوشی، احساس لذت، عدم احساس درد و رنج خود و دیگران است که صحنه‌های فجیع ذبح مردم سوریه را با فریادهای شادی رقم می‌زند.

مقرن بن عبدالعزیز هم چنین از اختلالات روانی ناشی از احساس حقارت نیز رنج می برد، زیرا مادر وی از جمله کنیزان یمنی بود که به عبدالعزیز هدیه داده شده بود و وی در مقابل برادرانش که مادرانی از خانواده‌های سرشناس داشتند احساس حقارت می‌کرد. مقرن تلاش نمود با گرفتن زنی مانند "عبطه بنت حمود" که از خانواده‌ای سرشناس بود به این مسئله پایان دهد، اما نگاه برادران و خواهرانش به وی و فرزندانش حتی پس از ازدواج چندان تغییری نکرد.

شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز، از ایران‌ستیزی تا قاچاق موادمخدر و آثار باستانی+تصاویر و فیلم

مواضع ضدایرانی مقرن بن عبدالعزیز؛ فشار برای تشدید تحریم‌های ایران

مقرن بن عبدالعزیز به داشتن مواضع تند ضدایرانی و به ویژه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان معروف است و با وجود اینکه مقرن زیاد در کنفرانس‌های مطبوعاتی و رسانه‌ای ظاهر نمی‌شود اما روزنامه‌های غربی اعراب به مواضع سیاسی او در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران بسیار می‌پردازند

ویکی‌لیکس در سال 2008 یک تلگراف دیپلماتیک از سفارت آمریکا در ریاض را منتشر کرد که در آن مقرن بن عبدالعزیز بر افزایش تحریم‌ها علیه ایران تاکید کرده بود. هم‌چنین دیپلمات‌ها از تلگرافی دیگر در سال بعد خبر دادند که مقرن در آن بر هلال شیعی حمله برده و گفته بود اگر تدابیر لازم اتخاذ نشود این هلال به زودی به ماه کامل تبدیل می‌شود.

در یکی دیگر از اسناد منتشرشده ویکی‌لیکس آمده است که در دیدار محرمانه ملک عبدالله با رایان کروکر سفیر سابق آمریکا در عراق در حضور شاهزاده نایف،سعود فیصل وزیر خارجه و شاهزاده مقرن رئیس وقت سازمان اطلاعات عربستان، مقامات سعودی از آمریکا خواسته‌اند تا "سر مار" را در عراق قطع کند و از گسترش نفوذ ایران در این کشور جلوگیری کنند. همچنین عادل الجبیر مشاور سابق ملک عبدالله و سفیر عربستان در آمریکا که پیش از این توهم ترورش توسط عوامل ایران نیز به او دست داده بود، خواستار حمله نظامی آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران و پایان دادن به این پرونده شده بود.

شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز؛ از ایران‌ستیزی تا قاچاق موادمخدر و آثار باستانی+تصاویر و فیلم

اما مقرن بن عبدالعزیز و سعود الفیصل در این باره با احتیاط بیشتری اظهارنظر کردند. مقرن در این دیدار از آمریکا می‌خواهد تحریم‌ها بر ضد ایران را تشدید کنند و به طرف آمریکایی تصریح می‌کند که برخی تحریم‌ها نیازی به گذشتن از کانال سازمان ملل را ندارند و باید بر روی این تحریم‌ها تکیه کرد. سعود الفیصل هم در این دیدار پیشنهاد وضع تحریم سفر مقامات ایرانی را مطرح می‌کند.

هم چنین مقرن که از پیشگامان حمله علنی به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران است در دسامبر 2001 و در انجمن خلیج [فارس] و جهان که در ریاض برگزار شد اظهار داشت: دولت‌های خلیج [فارس] نمی‌توانند فقط گزراش‌های ویژه برنامه هسته‌‌ای ایران را دنبال کنند بلکه باید به دنبال استراتژی‌های جدید جهت تامین امنیتشان باشند. وی سپس مدعی می‌شود این امنیت باید بر اساس اتخاذ مکانیسم‌هایی بر پایه احترام به حاکمیت کشورها، عدم دخالت در امور دیگران، و عدم به کارگیری زور و خشونت در روابط منطقه‌ای و بین‌المللی تامین شود.

شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز؛ از ایران‌ستیزی تا قاچاق موادمخدر و آثار باستانی+تصاویر و فیلم

مقرن در سخنانی دیگر سقوط صدام و ظهور ایران به عنوان یک قدرت نظامی دارای چشم‌اندازها و بلندپروازی هسته‌ای را از جمله دلایل ضرورت استمرار شورای همکاری عنوان می‌کند و از اعضای این شورا می‌خواهد به آرامی و اعتدال جلوی طرح‌های ایران را بگیرند؛ طرح‌هایی که به ادعای وی امنیت خلیج (فارس) را هدف قرار گرفته است.

بازتاب‌های تعیین مقرن بن عبدالعزیز به عنوان جانشین ولیعهد از سوی پادشاه سعودی

تعیین مقرن بن عبدالعزیز به عنوان ولی ولیعهد سعودی در هرم پادشاهی سعودی با واکنش‌های بسیاری روبرو شده است. مقرن در فاصله سال‌های 2005 تا 2012 رئیس سازمان اطلاعات سعودی بوده و بسیاری پس از اعلام خبر منصب جدیدش به تشریح نقش فعال وی در آن زمان پرداخته‌اند. شاهزاده مقرن در طول آن سال‌ها دیدارهای متعددی با سران پاکستان و افغانستان داشته و توانسته ارتباطی هماهنگ میان این دو کشور با عربستان برقرار کند. طی سال‌های طولانی، بسیاری از تحلیلگران فکر می‌کردند مقرن به منصبی رسمی در راس امور خانواده پادشاهی دست نخواهد یافت زیرا مادر وی یمنی است و بنابراین او فرزند مادری نیست که وابسته به یکی از خانواده‌های سرشناس منطقه نجد باشد؛ مسئله‌ای که در ساختار قدرت در عربستان مهم به حساب می‌آید.

شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز؛ از ایران‌ستیزی تا قاچاق موادمخدر و آثار باستانی+تصاویر و فیلم

این گمانه در سال 2012 تقویت شد؛ زمانی که پسر برادر مقرن یعنی بندر بن سلطان به جای او به عنوان رئیس اطلاعات عربستان انتخاب شد. اما با وجود این، دیپلمات‌ها اذعان داشتند مقرن بن عبدالعزیز در جلسات مهم میان ملک عبدالله و مقامات بلندپایه سعودی به صورت مستمر حاضر می‌شود و وی یکی از افراد حلقه بسته مقامات عربستان در تعیین سیاست خارجی است. مجله فارن پالیسی به همین موضوع اشاره می‌کند و صفت "رهبر در سایه" را به مقرن بن عبدالعزیز می‌دهد. بعضی از نزدیکان خانواده پادشاهی سعودی معتقدند مقرن همان کسی بود که بندر بن سلطان را پس از سال‌ها دوری از مناصب حکومتی، به راس امور بازگرداند.

مدیر برنامه‌های خلیج فارس اندیشکده واشنگتن "سیمون هندرسون" معتقد است که این تصمیم در سایه احتمالات سیاسی و مالی تردیدهایی را در مورد آینده امیر سلمان و هفت شاهزاده سدیری از جمله عبدالرحمن بن عبد العزیز، ترکی بن عبدالعزیز دوم و أحمد بن عبدالعزیز ایجاد کرده است. علاوه بر اینها، فرزندان سلمان نیز همچنان فشار وارد می‌کنند تا وی را به عنوان پادشاه آینده عربستان سعودی معرفی کنند . دکترحمزه الحسن کارشناس مسائل سیاسی عربستان معتقد است که این تصمیم یک سازش در راستای سناریویی است که بر اساس آن قرار است منصب ولایتعهدی به متعب بن عبدالله برسد، البته به شرطی که محمد بن نایف نیز ولیعهد دوم عربستان سعودی شود.


ورود اوباما به ریاض و آغاز تغییرات در هرم قدرت عربستان

پیام‌های انتصاب مقرن چیست؟ http://www.mashreghnews.ir/fa/specialreport

تمام این اتفاقات می‌تواند بعد از رسیدن مقرن به مقام پادشاهی عربستان صورت گیرد، این سناریو هم ملک عبدالله و هم آمریکایی‌ها را راضی می کندپیش از این نیز هندرسون در مقاله‌ای که اندیشکده واشنگتن آن را منتشر کرد، به این موضوع اشاره کرده بود. هندرسون در زمینه باز کردن راه رسیدن مقرن به پادشاهی عربستان اعتقاد دارد که تحرک احتمالی به این صورت است که در بازی شطرنج سعودی‌ها، ملک عبدالله تیم پزشکی نزدیک به خود دارد که اعلام خواهند کرد که امیر سلمان از لحاظ سلامتی شایستگی رسیدن به پادشاهی عربستان را ندارد، این موضوع زمینه را برای رسیدن مقرن بن عبدالعزیز به منصب جانشینی پادشاه فراهم می‌کند.

"عبدالله بجاد العتیبی" نویسنده معروف سعودی در مقاله خود که در الشرق الاوسط به چاپ رسید این اقدام پادشاه سعودی را حامل پیام‌هایی برای داخل و خارج می‌داند. العتیبی معتقد است پادشاه با اعلام این عزل و نصب، به تمام دولت‌های جهان پیام داده که کشورش در آرامش و امنیت به سر می‌برد و راهش را اعتدال‌گونه ادامه می‌دهد و دولتی مانند عربستان، با این حجم از درآمدهای نفتی و وضعیت اقتصادی کنونی، روابط خارجی و تعدد هم‌پیمانانش، آرام و پابرجا خواهد ماند.

شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز؛ از ایران‌ستیزی تا قاچاق موادمخدر و آثار باستانی+تصاویر و فیلم

اما ملک عبدالله با انتصاب مقرن دو پیام به دوستان و دشمنان منطقه‌ای خود دارد: پیام وی به دوستانش این است که ما پشت خود را محکم می‌کنیم تا هم‌پیمانیمان با آرامش و امنیت بیشتر ادامه یابد. پیام پادشاه سعودی به مخالفانش این است که اهداف خصمانه شما به نتیجه نخواهد رسید و آرزوهای شما به مسائلی می‌انجامد که برایتان خوشایند نیست. العتیبی مهم‌ترین بخش را پیام ملک عبدالله به ملت خودش در حوزه داخلی می‌داند و می‌افزاید پادشاه با این اقدام با شفافیت تمام مردم را در مراحل انتقال حکم قرار داد و بر برخی شایعات غرض‌ورزانه خط بطلان کشید و به همگان اعلام کرد او کاملا مراقب رهبری کشور و مصالح عمومی است. 

به هر حال می‌توان گفت اکثر این گمانه‌زنی‌ها این است که آیا تعیین شاهزاده مقرن به عنوان معاون دوم نخست وزیر بدان معناست که وی در صف منتظران جانشینی پادشاه قرار می‌گیرد یا این که این اقدام تنها در حد اقدامی اداری بوده است و ملک عبدالله که به سبب تحت درمان بودن از به روز بودن در رسیدگی به امور و تحولات بازمانده است، تصمیم گرفته او را در نهاد شورای وزیران داشته باشد و این در حالی است که فرزند پادشاه، یعنی متعب بن عبدالله در این نهاد حضور دارد. ناظران بر این باورند که هر دو احتمال مطرح هستند و مورد دوم محتمل‌تر است. در این میان احتمال دیگری نیز وجود دارد و آن این که در صورت رسیدن شاهزاده سلمان بن عبدالعزیز به پادشاهی، شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز به عنوان ولیعهد تعیین شود، اما با توجه به این که تعیین پادشاه توسط افراد قدرتمند خاندان حاکم صورت می‌گیرد و افراد زیادی از این خاندان به این پست چشم طمع دوخته‌اند، به این ترتیب نمی‌توان این احتمال را پذیرفت.

شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز؛ از ایران‌ستیزی تا قاچاق موادمخدر و آثار باستانی+تصاویر و فیلم

ملک عبدالله تلاش می‌کند در واپسین‌ روزهای زندگی، هرم قدرت آل‌سعود پس از خود را، به دست خود بسازد

برخی از رسانه‌های عربی در روزهای گذشته، خبر از وخیم‌تر شدن حال ملک عبدالله داده اند. وخامت حال شاه سعودی، بعد از بیماری‌های مکرر او در سال‌های اخیر صورت می‌گیرد که باعث شده تا از اداره امور مملکتی ناتوان شود. در گذشته نیز اخباری درخصوص مرگ شاه سعودی و ظهور بدل او منتشر شده بود. عبدالله‌بن عبدالعزیز 89 ساله در جریان دیدار اخیرش با باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در ریاض، از طریق یک لوله اکسیژن تنفس می‌کرد. شاه سعودی خود را برای انتقال قدرت به فرزندش متعب وزیر گارد ملی کنونی بعد از تعیین مقرن‌بن عبدالعزیز به جانشینی ولیعهدی سلمان‌بن عبدالعزیز ولیعهد کنونی آماده می‌کند؛ سلمان بن عبدالعزیز بیماری آلزایمر دارد و عملا شانسی برای جانشینی ملک عبدالله نخواهد داشت. 

به نظر می‌رسد تا کنون ملک عبدالله توانسته بحران جانشینی بعد از خود را با عزل و نصب‌هایی مهار کند، اما بعد از به پایان رسیدن مدت حکومت مقرن بن عبد العزیز (به عنوان آخرین فرزند عبدالعزیز)، شیوه انتقال قدرت عمودی که در حال حاضر جاری است باید به انتقال قدرت افقی تغییر پیدا کند و آن‌گاه باید دید که این تغییر سقوط آل سعود را در پی خواهد داشت و یا نوادگان عبدالعزیز راهی دیگر میندیشند. http://www.mashreghnews.ir/fa/



اسناد نقش غرب در کودتای اوکراین؛
این رسوایی بزرگ موید نقشی است که از سوی ناتو برای لهستان در اوکراین تعیین شده است؛ نقشی که ترکیه در بحران سوریه به عهده گرفته بود و هم اکنون نیز دولت دونالد تاسک به عنوان یک دولت طرفدار لیبرال اروپایی به طور کامل خود را متعهد به انجام آن می داند.

گروه بین الملل مشرق- با گذشت زمان، علاقه مردم به دروغ هایی که شنیده اند کمتر و کمتر می شود. تقریبا دو ماه پس از تغییر حکومت در کیف، مطبوعات لهستان از نقش دولت "دونالد تاسک" نخست وزیر لهستان در وقوع کودتا در اوکراین پرده برداشتند. این افشاگری ها چهره دیگری از گفتمان غربی به تصویر کشید و موید نقش ناتو در نقض قوانین بین المللی از سوی دولت موقت "الکساندر تورچینف" بود.

هفته نامه "پولیش لفت وینگ" گزارش مستندی از آموزش هایی که به شورشیان داده می شود، منتشر کرده است.

به نوشته این منبع خبری، در سپتامبر سال گذشته 86 نفر از اعضای حزب راست اوکراین در قالب برنامه تبادل دانشجو به دعوت "رادوسلاوسیکورسکی" وزیر امور خارجه لهستان به این کشور سفر کردند. این در حالی بود که هیچ یک از این افراد دانشجو نبوده و سن بسیاری از آنها بیش از چهل سال بود. مدعوین پس از ورود به لهستان برخلاف برنامه اعلام شده به جای دانشگاه ورشو مستقیما به مرکز آموزش نظامی در شهر "لگینوو" اعزام شدند که در فاصله یک ساعتی از پایتخت قرار دارد. در این مرکز آنها طی چهار هفته به صورت فشرده در زمینه کنترل جمعیت، شناسایی، تاکتیک های جنگی، فرماندهی، نحوه رفتار در موقعیت های بحرانی، محافظت از خود در برابر گازهای استفاده شده توسط پلیس، احداث سنگر و تیراندازی به ویژه تک تیراندازی آموزش هایی دریافت کردند.

آموزش‌های ویژه به مخالفین برای اعتراض‌های خیابانی 2 ماه قبل از کودتا در اوکراین

نکته قابل تامل این است که چنین اقداماتی در سپتامبر سال 2013 به صورت گرفت در حالیکه تظاهرات معترضان در میدان مرکزی شهر کیف در21 نوامبر، یعنی دو ماه بعد در پی صدور فرمانی از سوی نخست وزیر اوکراین "میکولا آزاروف" مبنی بر تعلیق امضای توافقنامه با اتحادیه اروپا به وقوع پیوست.

این هفته نامه در اثبات اظهارات خود به تصویری استناد می کند که اتباع اوکراینی را در یونیفرم نازی ها در کنار مربیان لهستانی آنها نشان می دهد که لباس غیر نظامی به تن دارند.

با توجه به افشاگری هایی از این قبیل باید از منظر دیگری به قطعنامه ای نگریست که در اوایل دسامبر 2013 به تصویب پارلمان لهستان رسید. در این قطعنامه تصریح شده است با آن دسته از شهروندان اوکراینی که با عزم و اراده راسخ تمایل خود را برای پیوستن کامل اوکراین به اتحادیه اروپا نشان می دهند، همبستگی کامل وجود داشته باشد. بدیهی است نمایندگان پارلمان در زمان تصویب این قطعنامه اطلاع نداشته اند که دولت آنها با هدف تصاحب قدرت در اوکراین وانجام اقدامات خشونت آمیز ؛ به آموزش گروهی ازشهروندان این کشور پرداخته است.

این رسوایی بزرگ موید نقشی است که از سوی ناتو برای لهستان در اوکراین تعیین شده است؛ نقشی که ترکیه در بحران سوریه به عهده گرفته بود و هم اکنون نیز دولت دونالد تاسک به عنوان یک دولت طرفدار لیبرال اروپایی به طور کامل خود را متعهد به انجام آن می داند. 

آموزش‌های ویژه به مخالفین برای اعتراض‌های خیابانی 2 ماه قبل از کودتا در اوکراین

"رادوسلاوسیکورسکی" وزیرامورخارجه لهستان- روزنامه نگاروپناهنده سیاسی در انگلستان - مغزمتفکربرنامه پیوستن این کشور به ناتو بود. او به عنوان نماینده کشور لهستان در "مثلث وایمر" – مجموعه کشورهای فرانسه، لهستان و آلمان- یکی از سه نماینده اتحادیه اروپا بود که 21 فوریه 2014 به میانجیگیری میان رئیس جمهوروقت اوکراین، "ویکتوریانوکوویچ و سه تن از رهبران اصلی معترضین پرداخت. طبعا رئیس جمهور اوکراین از ارتباط تنگاتنگ نماینده لهستان با آشوبگران بی اطلاع بود. مشابه همین اتفاق در مورد "بارتلومیج سینکوویچ"، مسئول امور خارجه و مسئول هماهنگ کننده خدمات ویژه نیز روی داد. سینکوویچ در تاسیس دفتر امنیت ملی لهستان که هم اکنون به عنوان سرویس اطلاعاتی این کشور شناخته می شود، همکاری داشت. او همچنین به عنوان معاون رئیس جمهور در تاسیس مرکز مطالعات شرق مشارکت داشت؛ مرکزی که به عنوان یک پژوهشگاه ملی با تاکید ویژه بر روی مسائل اوکراین و ترکیه به مسائل اروپا و منطقه بالکان می پردازد. طبق توافقی که میان این مرکز و بنیاد کارنگی صورت گرفته است، اقدامات آن تاثیر زیادی بر روی تلقی غرب از رویداد های جاری در شرق داشته است. 

آموزش‌های ویژه به مخالفین برای اعتراض‌های خیابانی 2 ماه قبل از کودتا// آماده انتشار
آرم "مرکز مطالعات شرق" لهستان


الکساندر تورچینف در زمان ریاست جمهوری تیموشنکو در فاصله سال های 2010-2007 در سمت رئیس اطلاعات و معاون نخست وزیر خدمت کرده است. او در آن زمان مراوداتی با دونالد تاسک( نخست وزیر فعلی)، سیروسکی ( وزیر دفاع دولت بعد) و بارتلومیج سینکوویچ (مدیر شرکت اطلاعاتی خصوصی ASBS) مراوادتی داشت.

آموزش‌های ویژه به مخالفین برای اعتراض‌های خیابانی 2 ماه قبل از کودتا در اوکراین

همانطور که ترکیه با اتکا به نیروهای القاعده در جهت سرنگونی دولت سوریه اقداماتی انجام داد، لهستان نیز از فعالان نازی به منظور سرنگونی دولت همسایه خود بهره می برد. به همین دلیل بکارگیری نوادگان نازی هایی که روزگاری سیا از وجود آنها در ناتو بهره می برد تا با دولت شوروی مقابله کند از سوی مقامات لهستان چندان تعجب برانگیز نیست. به علاوه نباید فراموش کرد که با افشاگری های "ژاک کورسکی" در جریان انتخابات ریاست جمهوری لهستان در سال 2005 مشخص شد پدربزرگ "دونالد تاسک" به صورت داوطلبانه به عضویت "ورماخت" درآمده بوده است. تاسک در ابتدا منکر واقعیت موضوع شد اما در نهایت اعتراف کرد که پدربزرگ او به اجبار در ارتش نازی ها خدمت می کرده است. این مورد به خوبی موید این حقیقت است که واشنگتن چگونه عوامل دست نشانده خود در اروپای شرقی را انتخاب می کند.

بطور خلاصه می توان گفت، لهستان با آموزش عده ای از اراذل و اوباش اقدام به سرنگونی رئیس جمهور قانونی اوکراین کرد. در واقع در حالیکه به طور همزمان در فوریه 2014 وانمود می کرد که در تلاش است تا به توافقاتی با دولت اوکراین دست یابد؛ شورشیان آموزش دیده در صدد بودند که قدرت را در دست گیرند.

به علاوه؛ با توجه به مکالمه تلفنی بین معاون وزیرامورخارجه "ویکتوریانولاند" و سفیرلهستان "جفری آر پایت"، می توان نتیجه گرفت که آمریکا هم در شکل گیری این کودتا دست داشته است. بدین ترتیب، روشن است که دیگراعضای ناتو،ازجمله لیتوانی (درگذشته،اوکراین تحت استعمارامپراتوری لهستانی تبار لیتوانی بود)، واسرائیل به عنوان سازمان دهنده ساختار نظامیان، دراین کودتا نقش داشته اند. چنین ساختاری نشان می دهد که هم اکنون ناتو درحال راه اندازی یک شبکه گلادیو جدید در شرق اروپا می باشد. علاوه براین، بعد از کودتا، عوامل شرکت "گری استون" که زیرمجموعه فرهنگستان است به همکاری با سازمان سیا پرداختند. بیان این حقایق می تواند برداشت ما از کودتای 22 فوریه 2014 اوکراین را تغییر داده و توضیحات ارائه شده از سوی وزارت امور خارجه آمریکا به مطبوعات را زیر سوال ببرد و تحت لوای قوانین بین المللی خود آغاز گر یک جنگ باشد. بنابراین، استدلال غرب از حوادث اخیر به ویژه الحاق کریمه به روسیه و شورشهای فعلی درشرق وجنوب اوکراین چندان قابل استناد نیست.


در این جلسه نمایندگان دولت های کوبا، کره شمالی و بلاروس به نفع ایران سخنرانی کردند و از از موضع ایران حمایت کردند. این دیپلمات که نخواسته نامش فاش شود تاکید کرده است در مقابل هیچ کشوری در حمایت از موضع آمریکا در عدم صدور ویزا برای ابوطالبی سخنرانی یا اعلام موضع نکرده است.
روز گذشته به درخواست جمهوری اسلامی ایران کمیته تعیین رابطه با کشور میزبان دفتر دبیر کل سازمان ملل متحد در نیویورک به منظور رسیدگی به شکایت ایران از عدم صدور ویزای حمید ابوطالبی سفیر جدید ایران در سازمان ملل از سوی دولت آمریکا، تشکیل جلسه داد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس در این جلسه کمیته مزبور به شکایت ایران از دولت آمریکا بابت عدم صدور ویزا برای ابوطالبی رسیدگی کرد، اما تصمیمی در این باره نگرفت.
در این جلسه نمایندگان ایران و آمریکا باردیگر درباره مواضع شان در معرفی ابوطالبی و نیز دلایل عدم صدور ویزا به طور مبسوط سخنرانی کردند.

پس از پایان سخنرانی ها "نیکولاس امیلیو" دبیر قبرسی این  کمیته  با اشاره به اینکه این کمیته به تصمیمی درباره عدم صدور ویزای ابوطالبی نرسیده است، گفت این موضوع همچنان در دستور کار کمیته قرار دارد و در صورت لزوم اعضای این کمیته این دستور کار را مورد بررسی مجدد قرار خواهند داد.

در این جلسه نماینده آمریکا با اشاره به اینکه ایالات متحده آمریکا به تعهداتش به عنوان میزبان سازمان ملل درباره مقوله مصونیت دیپلماتیک پای بند است، تاکید کرد واشنگتن نمی تواند به کسی ویزا بدهد که خود در جریان اشغال سفارت آمریکا در ایران ، مصونیت دیپلماتیک کارکنان سفارت آمریکا در تهران را نقض کرده است و این مساله سبب نگرانی آمریکا است.

نماینده ایران نیز در این نشست با تاکید بر اینکه ابوطالبی تنها مشکل ایران نیست، به رفتار دولت آمریکا در قبال دیپلمات های ایرانی سازمان ملل و صدور با تاخیر و یا عدم صدور ویزا برای دیپلمات های ایرانی به عنوان یکی از موارد نقض صریح " توافقنامه مقر سازمان ملل متحد مورخ سال 1947 " نام برد و از این کمیته خواست به این موارد رسیدگی کند.

یکی از شرکت کنندگان در این نشست به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفت که در این جلسه نمایندگان دولت های کوبا، کره شمالی و بلاروس به نفع ایران سخنرانی کردند و از از موضع ایران حمایت کردند. این دیپلمات که نخواسته نامش فاش شود تاکید کرده است در مقابل هیچ کشوری در حمایت از موضع آمریکا در عدم صدور ویزا برای ابوطالبی سخنرانی یا اعلام موضع نکرده است.

گفتنی است کمیته تعیین رابطه با کشور میزبان دفتر دبیر کل سازمان ملل متحد می تواند توصیه هایی به 193 عضو سازمان ملل داشته باشد.

این کمیته همچنین به یک موضوع دیگر درباره ایران رسیدگی کرد. موضوع عدم دسترسی دفتر ایران در سازمان ملل به بانکی در نیویورک به دلیل تحریم های آمریکا علیه برنامه هسته ای ایران.
بنا به گفته دبیر کمیته امیدواری در این است که این موضوع هر چه سریع تر حل بشود تا وقفه ای در فعالیت های دیپلماتیک ایران در سازمان ملل به وجود نیاید.

در آخرین مرحله از واریز یارانه نقدی مرحله اول که 22 فروردین صورت گرفت، تعداد 77 میلیون و 527 هزار و 703 نفر یارانه گرفتند. لذا اگر رقم اعلامی سخنگوی دولت را ملاک محاسبه قرار دهیم ، باید در اردیبهشت امسال، به 75 میلیون و 696 هزار و 201 نفر یارانه داده شود که مبلغ لازم بسیار بیشتر از کل درآمدهایی است که از محل هدفمندی حاصل می شود.
عصرایران - برغم پایان مهلت ثبت نام برای دریافت یارانه نقدی در مرحله دوم طرح هدفمندی ، هنوز مقامات دولتی تعداد دقیق کسانی که از دریافت یارانه انصراف داده اند را اعلام نکرده اند. با این حال ، محمد باقر نوبخت ، سخنگوی دولت گفته است که از محل یارانه انصرافی ها ، مبلغ هزار میلیارد تومان برای دولت ایجاد درآمد شده است.با توجه به این که عدم ذکر ماه و سال در محاسبات اقتصادی اینچنینی ، معنای سال می دهد، می توان گفت که این رقم در یک سال برای دولت حاصل می شود مگر این که بعداً اصلاح کنند.

از آنجا که این رقم را یک مقام رسمی دولت که اتفاقاً علاوه بر سمت سخنگویی، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور نیز هست ، اعلام کرده است ، می توان با یک محاسبه ساده دریافت که چه تعداد از مردم از دریافت یارانه انصراف داده اند.
اگر 1000 میلیارد را تقسیم بر 12 (تعداد ماه های سال) کنیم و آن را بر مبلغ یارانه (45500 تومان) تقسیم کنیم به عدد "یک میلیون و 831 هزار و 502 " نفر خواهیم رسید که با تصمیم خود ، از دریافت یارانه انصراف داده اند.

در آخرین مرحله از واریز یارانه نقدی مرحله اول که 22 فروردین صورت گرفت، تعداد 77 میلیون و 527 هزار و 703 نفر یارانه گرفتند. لذا اگر رقم اعلامی سخنگوی دولت را ملاک محاسبه قرار دهیم ، باید در اردیبهشت امسال، به 75 میلیون و 696 هزار و 201 نفر یارانه داده شود که مبلغ لازم بسیار بیشتر از کل درآمدهایی است که از محل هدفمندی حاصل می شود.

این که آیا دولت به همه ثبت نامی ها در ماه های آتی یارانه خواهد داد یا نه؟ یا این که 10 میلیون نفری که به عنوان ثروتمند شناسایی کرده را رأساً حذف می کند؟ یا بر مبنای اطلاعاتی که خود مردم از میزان درآمد خود داده اند ، درباره حذف برخی از ثبت نام کنندگان تصمیم می گیرد؟ یا راستی آزمایی را مبنای عمل قرار می دهد ، گزینه های پیش روی دولت است درباره یارانه نقدی که دادنش با مشکلی به نام کمبود منابع مالی روبروست و ندادنش هم نارضایتی های اجتماعی را در پی خواهد داشت.

همچنین کل بدهی های خارجی کشور در کوتاه مدت در پایان همین دوره 644 میلیون دلار و به صورت میان مدت و بلندمدت 5 میلیارد و 987 میلیون دلار برآورد شد.
بانک مرکزی، رقم کل بدهی های خارجی ایران در پایان دی ماه سال 92 را 6 میلیارد و 631 میلیون دلار اعلام کرد.

به گزارش مهر، بانک مرکزی کل بدهی های خارجی ( تعهدات بالفعل) کشور در پایان بهمن ماه سال 92 (براساس سررسید اولیه بدهی ها) را 6 میلیارد و 631 میلیون دلار اعلام کرد. 

همچنین کل بدهی های خارجی کشور در کوتاه مدت در پایان همین دوره 644 میلیون دلار و به صورت میان مدت و بلندمدت 5 میلیارد و 987 میلیون دلار برآورد شد.

بر اساس این آمار، رقم کل بدهی ارزی ایران در پایان فروردین ماه سال گذشته 7 میلیارد و 370 میلیون دلار، در پایان اردیبهشت 7 میلیارد و 226 میلیون دلار، در پایان خرداد 7 میلیارد و 114 میلیون دلار، در پایان تیرماه 7 میلیارد و 86 میلیون دلار، در پایان مردادماه 6 میلیارد و 873 میلیون دلار، در پایان شهریور 6 میلیارد و 298 میلیون دلار، در پایان مهرماه 6 میلیارد و 178 میلیون دلار، در پایان آبان 5 میلیارد و 867 میلیون دلار و در پایان آذرماه 6 میلیارد و 525 میلیون دلار است. 

همچنین پیش از این، بانک مرکزی کل بدهی های خارجی در پایان سال گذشته را 7 میلیارد و 682 میلیون دلار اعلام کرده بود.

متوسط رشد درآمد در سال گذشته 33 درصد بود، اما امسال متوسط درآمد بیش از 44 درصد در قانون اعلام شده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه سال 94 نیز سال سختی برای سازمان خواهد بود و باید درآمدهای را محقق کنیم، گفت: متوسط رشد درآمد ایران‌ها در سال گذشته 33 درصد بود، اما امسال متوسط درآمد بیش از 44 درصد در قانون اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، علی عسکری بعد ازظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل امور مالیاتی مازندران در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سال 92 سال سختی برای سازمان بود، اظهار داشت: با وجود تمام سختی‌ها حدود 91 درصد از درآمدهای مالیاتی محقق شد.

وی با بیان اینکه سال 93 نیز سخت‌تر از سال گذشته است، افزود: متوسط رشد درآمد در سال گذشته 33 درصد بود، اما امسال متوسط درآمد بیش از 44 درصد در قانون اعلام شده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بخشی از درآمد از محل حامل‌های‌های انرژی و بخشی دیگر نیز از ارزش افزوده تامین می‌شود، تصریح کرد: با برنامه‌ریزی دقیق و اصولی، کارها را بر اساس قواعد سازمانی پیش ببریم‌ و‌ با مدیریت و تلاش همه همکاران امسال هم این مسیر را با موفقیت طی می‌کنیم.

عسگری با بیان اینکه در حال حاضر نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی رقم کوچکی است، ادامه داد: حداقل ظرفیت تولید ایران در شرایط کنونی دو برابر رقم فعلی است.

وی با تاکید بر شناسایی ابزارهای مالیاتی و به‌کارگیری آن، گفت: زیر ساخت‌های طرح جامع مالیاتی آماده است و مراکز دیتا نیز در تهران ساخته شد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: در شرایط ایده‌آل این طرح تا پایان سال 94 به طور کامل در کشور پیاده‌سازی می‌شود و بعد از سال 94 به تدریج دستاوردهای طرح نمود پیدا می‌کند.

این مسئول با بیان اینکه فاز اجرایی طرح جامع مالیاتی در سه مرحله انجام شده که نخستین مرحله، برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار بین‌المللی و مرحله بعد طراحی نرم‌افزار یکپارچه مالیاتی توسط شرکت بول فرانسه است، عنوان کرد‌: ‌مرحله سوم طرح‌ شامل پیاده‌سازی نرم‌افزار یکپارچه مالیاتی در استان‌های پایلوت در حال انجام است و متعاقب آن طرح جامع به ابعاد ملی عملیاتی می‌شود.

عسگری گفت: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته برای پیاده‌سازی نرم‌افزار یکپارچه مالیاتی، حدود 1000 ممیز کلی در کل کشور مرحله به مرحله به طرح جامع مالیاتی خواهند پیوست.

وی با بیان اینکه سال 94 نیز سال سختی برای سازمان خواهد بود چون ‌باید درآمدها‌ را محقق کنیم، افزود: طرح جامع مالیاتی نیز باید عملیاتی شود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بیان داشت: فاز پایلوت سامانه یکپارچه مالیاتی و پایگاه شبیه‌سازی اجرای (ITS) در سه استان امسال آغاز می‌شود.

وی هدف از اجرای این طرح را فراهم آوردن امکان آزمون یکپارچگی این سامانه در یک فرآیند متصل به هم در تهران‌، اصفهان و کرمانشاه به عنوان پایلوت‌های اجرای آزمایشی طرح جامع مالیاتی عنوان کرد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی آموزش نیروی انسانی را یکی از ارکان اجرای بدون نقص طرح جامع مالیاتی دانست و اظهار داشت: لازمه موفقیت اجرای طرح جامع مالیاتی این است که در تمام مراحل، کار با جدیت تمام توسط نیروهای متخصص دنبال شود.

وی با بیان اینکه فاز دوم اجرای طرح شامل هفت استان خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی، قزوین، قم و استان مرکزی است، خاطرنشان کرد: در فاز سوم 10 استان طرح اجرا می‌شود که مازندران در فاز سوم قرار دارد و فاز آخر طرح نیز شمال استان‌های محروم است.

عسگری بیان کرد: مازندران نیز از امسال باید مقدمات کار را برای سال آینده فراهم کند و هر چقدر سرعت کار سریع‌تر باشد پیاده‌سازی نیز به سرعت در کشور انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: باید برجستگی‌های مالیاتی در اقتصاد نمودش بیشتر شود و ماهم جایگاه خود را در اقتصاد کشور افزایش دهیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد