سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

تغذیه و سلامتی


پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
 

پرخوری و چاقی احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی - عروقی، افزایش چربی‌های خون، فشار خون بالا، دیابت، ناراحتی مفاصل و ... را افزایش می‌دهد.

به گزارش ایسنا ، آیین اسلام، انسان را از پرخوری نهی و اعتدال در خوردن غذا را توصیه کرده است. روایات و احادیثی از پیامبر اسلام (ص) و امامان شیعه نیز همگی بر کم خوری تاکید می‌کنند.

البته منظور از کم خوری که در این روایات آمده است، لاغری نیست، بلکه منظور مصرف غذا به قدر نیاز و احتیاج بدن( متعادل) است تا فرد دارای بدنی سالم و تندرست باشد.

پیامبر خدا (ص) در حدیث گهرباری می‌فرماید: آدمی هیچ ظرفی را بدتر از شکم، پر نکرده است. آدمی زاده را چند لقمه بسنده می‌کند که کمرش را راست بدارد اگر نفس آدمی بر او چیرگی یافت، یک سوم (معده) برای خوراک، یک سوم برای نوشاک، و یک سوم برای نفس کشیدن خواهد بود.

پیامبر خدا (ص) همچنین فرمودند: مادر همه داروها، کم خوری است.

امام صادق(ع) نیز فرمودند: پرخوری، ناخوشایند است.

پیامبر خدا (ص) در حدیثی دیگر می‌فرماید: مومن، به اندازه یک معده می‌خورد و کافر، به اندازه هفت معده می‌خورد.

امام علی(ع) فرمودند: در حدیث معراج، خداوند متعال فرمود: "...ای احمد! دنیا و همدمانش را منفور بدار و آخرت و همدمانش را دوست بدار"

گفت: پروردگارا! همدمان دنیا چه کسانی، و همدمان آخرت، چه کسانی‌اند؟

فرمود: "همدمان دنیا کسانی‌اند که خوردن، خندیدن، خفتن و خشم آوردنشان، بسیار است."

امام صادق (ع) فرمودند: تباهی تن، در فراوانی خوراک است؛ تباهی کشت، در ارتکاب گناه؛ و تباهی شناخت، در واگذاردن صلوات بر برترین مردمان (یعنی پیامبر خدا "صلی الله علیه و آله و سلم ")

امام علی (ع) فرمودند: پرخوری، سرمستی می‌آورد و پاک دامنی را تباه می‌سازد.

همچنین امام علی (ع) در حدیث دیگری فرمودند: هر کس سیری‌اش افزون شود، شکم سیری، او را سنگین می‌سازد و هر کس شکم سیری، او را سنگین سازد، میان او و تیزهوشی، پرده می‌افتد.

منابع:

تنبیه الخواطر: 1 / 100 منتخب میزان‌الحکمة: 22

کنز العمّال، جلد ۱۶، صفحه ۳۵۵، حدیث ۴۴۹۰۲ نقلاً عن ابن النجّار عن أنس، دانش نامه احادیث پزشکی: ۱ / ۶۰۴

المواعظ العددیّة، ص 213

طب النبی 




پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 

"تنگ شدن عروق" باعث می‌شود که خون کمتری به قسمت‌های مختلف مغز وارد شود و گشاد شدن عروق می‌تواند باعث احساس فشار پری یا کوبیدن در سر شود.

احساسی که اغلب مبتلایان به سردرد تجربه می‌کنند در حالی که عکس العمل‌های التهاب زای آن موجب درد ورم و حتی تغییر شکل مفاصل و سایر نسوج در بیماری آرتروز است.مشخص شده که مصرف بابونه موجب کاهش درد در این نوع بیماری است.

بهترین نوع مصرف بابونه کبیر روشی است که گیاه مورد مصرف حرارت کمتری ببیند. یعنی با حداقل حرارت تهیه شود و بهترین روش خشک کردن در اثر انجماد است.
 
بنابراین گزارش، باید توجه شود که مصرف برگ‌های تازه گیاه ممکن است در بعضی اشخاص عکس العمل‌های آلرژیک داشته باشد.دم کرده گیاه با حرارت زیاد ممکن است به مواد عامل گیاه آسیب برساند.

در مورد درمان درد‌های میگرن و آرتروز بابونه آثار مثبتی نشان داده است در مقایسه با آسپرین که از داروهای ضد درد معمولی است بابونه کبیر بهتر است زیرا ضمن اینکه درد را کاهش می دهد، عوارض جانبی نظیر آسپرین را ندارد زیرا آسپرین ممکن است موجب "خونریزی در معده" شود.

سایر داروهای ضددرد نیز نه تنها اعتیاد آور هستند بلکه عوارض منفی آنها نیز شدید است. بابونه کبیر در سایر موارد نیز کاربرد دارد.





پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
 عصاره پیاز قرمز غنی از ترکیبات فنلی است که این ترکیبات شیمیایی در واقع دارای فعالیت ضدسرطانی است. پیاز غنی‌ترین منبع فلاونوئید در رژیم غذایی انسان است. یکی از ترکیبات موثر در بین فلاونوئیدها ماده‌ای به نام کورستین است. کورستین فلاونوئیدی است که در آن پنج گروه هیدروکسیل وجود دارد. در مطالعات دارویی، بالاترین مقدار کورستین از بین 28 سبزی و 9 میوه که مقدار کورستین در آنها بالاست، به سبزی پیاز تعلق گرفته است. علاوه بر این گزارش شده است در لایه‌های مختلف پیاز، فرولیک اسید و پروتوکاتکویک اسید وجود دارد.

فرولیک اسید، آنتی‌اکسیدانی است که در ساخت ترکیبات معطر مورد استفاده قرار می‌گیرد. از فرولیک اسید علاوه بر خواص آنتی‌اکسیدانی، خواص ضدباکتریایی نیز گزارش شده است. فرولیک اسید مانند بسیاری از فنول‌های طبیعی، یک آنتی‌اکسیدان است، به این معنا که نسبت به رادیکال‌های آزاد از جمله گونه‌های اکسیژن فعال واکنش‌پذیر است و می‌تواند آنها را مهار و از اثرات مخرب آنها جلوگیری کند. پروتوکاتکویک اسید نیز یک نوع اسید فنولیک است که دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است.

انواع مختلفی از پیازها وجود دارد که در دو رنگ با عطر و طعم متفاوت شناخته می‌شود. آنها حاوی غلظت‌های مختلف از ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها هستند. گرچه پیاز را سرشار از خصلت ضداکسیدانی می‌دانیم، اما باید یادآور شویم فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی و ضد رادیکال آزاد بشدت وابسته به محتوای ترکیبات فنلی است. فعالیت آنتی‌اکسیدانی پیاز به طور قابل توجهی از برگ‌های خارجی به سمت برگ‌های داخلی کاهش می‌یابد. عصاره اسانس پیاز که توسط تقطیر با بخار به‌دست آمده است، فعالیت ضدباکتری علیه دو باکتری استافیلوکوک اورئوس که از طریق عفونت‌های پوستی منتقل می‌شوند و باکتری سالمونلا را که یکی از متداول‌ترین علل مسمومیت‌های غذایی انتقال یافته از تخم‌مرغ خام است نشان می‌دهد.

پوست پیاز میزان قابل توجهی فلاونوئید دارد که این مقدار بالاتر از فلاونوئیدهای بخش خوراکی این سبزی است. بنابراین بسیار جالب است بدانیم پوست پیاز - که به عنوان زباله دور ریخته می‌شود - می‌تواند به عنوان یک منبع تجاری ویژه از ترکیبات فنلی مورد استفاده قرار گیرد.

گزارشی تهیه شده است که در آن از پوست و قسمت‌های خوراکی پیاز قرمز به طور جداگانه عصاره تهیه شد. هدف، بررسی محتوای ترکیبات فنلی بود تا فعالیت آنتی‌اکسیدانی و قدرت مهار رادیکال آزاد. در این آزمایش، فعالیت ضدمیکروبی عصاره استخراج شده از پوست و قسمت‌های داخلی پیاز قرمز با هم مقایسه شد.

مقادیر بالای ترکیبات فنولی و بخصوص کورستین که به عنوان عوامل ضدمیکروبی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی طبقه‌بندی می‌شوند در عصاره استخراج شده از بخش‌های خوراکی پیاز قابل توجه بود؛ اما مقدار ترکیبات فنلی و کورستین جدا شده از پوست پیاز حدود سه تا پنج برابر بیشتر از بخش‌های خوراکی پیاز بود. فعالیت آنتی‌اکسیدانی قسمت‌های خوراکی پیاز و به دام انداختن رادیکال‌های آزاد توسط عصاره استخراج شده از بخش‌های خوراکی بسیار قابل توجه بود، اما مهار فعالیت رادیکال‌های آزاد توسط عصاره استخراج شده از پوست پیاز بسیار قدرتمندتر بود.

فعالیت‌های ضدمیکروبی پوست پیاز و قسمت خوراکی آن در برابر باکتری‌های باسیلوس سرئوس، اشرشیاکولی و سودوموناس که عوامل ایجاد بیماری‌های مختلف است نیز مورد بررسی قرار گرفت. به طور کلی، عصاره حاصل از پوست پیاز اثرات بازدارنده قوی‌تری نسبت به عصاره قسمت‌های خوراکی در برابر سه باکتری مورد آزمایش نشان داد. در واقع باکتری‌ها در مجاورت عصاره استخراج شده از پوست پیاز بهتر از بین رفت. بررسی دقیق‌تر اجزای فنولی استخراج شده از پوست پیاز قرمز نشان داد پوست پیاز قرمز یک منبع غنی از کورستین است. گرچه عصاره استخراج شده از قسمت‌های خوراکی پیاز غنی از آنتی‌اکسیدان است، اما عصاره استخراج شده از پوست پیاز از نظر وجود آنتی‌اکسیدان بسیار غنی‌تر است. بنابراین پوست پیاز قرمز که در واقع بخش دورریختنی این سبزی است، سرشار از ترکیبات شیمیایی است که می‌تواند از بدن انسان‌ها در برابر سرطان محافظت کند و علاوه بر این می‌تواند یک منبع آنتی‌باکتریال باشد. شاید در آینده‌ای نزدیک شاهد حضور آنتی‌اکسیدان‌های استخراج شده از پوست پیاز در صنعت باشیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد