سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

بهداشت و سلامتی




 رییس انجمن قلب و عروق ایران گفت: گرایش به سمت مصرف مواد دخانی به خصوص قلیان به صورت تفریحی عوارض خطرناکتری نسبت به سیگار دارد و شاهد بروز بیماری‌های قلبی در سنین پایین‌تر نیز هستیم. 
 
به گزارش ایسنا، دکتر فریدون نوحی در حاشیه نخستین کنگره اورژانس‌های قلب افزود: مصرف قلیان چون همراه با رطوبت است ذرات در عمق ماهیچه‌های ریوی رسوب می نمایند بسیار خطرناک است. 
 
وی یادآورشد: سن سکته قلبی در یکی دو دهه گذشته بین 55 تا 60 سال بود، اما هم اکنون مواردی از بروز سکته قلبی در افراد جوان نیز مشاهده می شود. 
 
نوحی با اظهار نگرانی از شیوع بالای بیماریهای قلبی عروقی در کشور، خاطرنشان کرد: آمارها نشان می‌دهد که 33 تا 38 درصد مرگ‌ها در کشور به علت بیماریهای قلبی و عروقی اتفاق می‌افتد. 
 
رییس انجمن قلب و عروق ایران با اشاره به این نکته که احتمال بروز سکته قلبی در افرادی که فشار خون و دیابت دارند 6 برابر افراد عادی است، تصریح کرد: بروز سکته قلبی در افرادی که فشار خون دارند دو برابر بیشتر است. 

 همانطور که می‌دانیم پیروی از رژیم غذایی سالم به داشتن فشار خون پایین و متعادل کمک می‌کند اما پایین آمدن بیش از حد نرمال فشار خون نیز می‌تواند منجر به بروز نگرانی شود. 
 
به گزارش ایسنا، اطلاق "فشار خون بسیار پایین" به شما بیش از آنکه به اعداد و ارقام فشارسنج مرتبط باشد؛‌ به تاریخچه سلامتی شما در گذشته و حال بستگی دارد. 
 
فشار خون طبیعی را با عدد 120 / 80 یا 12 روی 8 نشان می‌دهند که 12 نشان دهنده فشار خون ماکزیمم (سیستولیک) و 8 نشان دهنده فشار خون مینیمم (دیا ستولیک) است. اما واقعا منظور از فشار خون پایین چیست؟ 
 
فشار خون باید تا اندازه‌ای بالا باشد که بتواند کار خود را به نحو احسن انجام دهد؛ یعنی بتواند خون و اکسیژن حیاتی را به اعضا و مغز انسان برساند. 
 
"مایکل فلاکس" - متخصص قلب و عروق می‌گوید: یک فرد جوان و سالم که فشار خون وی 9 روی 6 است، ممکن است از فشار خون پایین مشکلی احساس نکند اما یک فرد مسن که تنگی دریچه آئورت نیز دارد، حتی با داشتن فشار خون 11.5 روی 7 نیز ممکن است احساس ضعف و بی‌حالی کند. 
 
اما دلیل بروز این مشکل چیست؟ 
 
دکتر «فلاکس» این گونه شرح می‌دهد که فشار خون به سه عامل: حجم ضربانی و برون دهی قلب (حجم خونی که در هر ضربان از قلب خارج می‌شود)، ضربان قلب و وضعیت رگ‌ها (میزان باز بودن مجرای رگ‌ها، نداشتن گرفتگی و انعطاف‌پذیری آنها)، بستگی دارد. هر نارسایی که به یکی از سه عامل فوق لطمه وارد کند، منجر به نوسان فشار خون خواهد شد. 
 
نارسایی‌های قلبی وقتی با حجم ضربانی اندک توام شوند، در صورتی که رگ‌های خونی یک فرد نتواند به‌خوبی برای تنظیم و تعادل فشار خون واکنش نشان دهد، برای افراد مشکل ایجاد می‌کند. همچنین کندی شدید ضربان قلب نیز می‌تواند به طرز خطرناکی منجر به فشار خون پایین شود. 
 
برخی بیماری‌ها نیز می‌توانند ضمن آسیب‌ رساندن به رگ‌های خونی قلب، منجر به فشار خون پایین شوند. این بیماری‌ها شامل عفونت، فلج‌های ناشی از سکته یا آسیب و اختلال غدد درون ریز مانند پایین بودن سطح «کورتیزول» می‌شوند. 
 
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی "کلیولندکلینیک"، مصرف دارو نیز یکی از متداول‌ترین دلایل بروز فشار خون پایین است. 
 
اما توصیه می‌شود در صورت مشاهده علائمی نظیر سرگیجه، سبکی سر و غش و ضعف که از علائم پایین بودن فشار خون هستند، به پزشک مراجعه کنید. افرادی که از نارسایی کبد و کلیه رنج می‌برند یا سابقه بروز حملات قلبی داشته‌اند، به شدت در خطر سکته هستند و باید فشار خون آنها مرتب و به‌طور منظم تحت نظر باشد چرا که پایین بودن فشار خون سبب کاهش خونرسانی به اعضای حیاتی بدن نظیر مغز می‌شود. 

 تصور کنید در هواپیما نشسته‌اید و مسافر کناری شما سر صحبت را باز می‌کند و ناگهان از بوی بد دهانش سرگیجه می‌گیرید؛ خبر بدتر اینکه باید او را در طول سفر چند ساعته تحمل کنید! اما راه‌حل این مشکل چیست؟ 
 
به گزارش ایسنا، میلیون‌ها نفر در جهان از بوی بد دهان رنج می‌برند که در بسیاری از آنها این مشکل در برخی مواقع نظیر صبح‌ها و پس از خوردن غذاهای پر ادویه، چهره پلید خود را نشان می‌دهد. 
 
مرکز آکادمی دندانپزشکی آمریکا اعلام کرد در برخی از افراد حتی با وجود مسواک زدن، استفاده از نخ دندان، استفاده از محلول‌های دهان شویه و قرص‌های خوشبو کننده، مشکل بوی بد دهان (هالیتوسیس) به شکل آزاردهنده‌ای بروز می‌کند. ادامه یافتن این مشکل به مرور زمان سبب از دست دادن اعتماد به نفس فرد در زندگی روزمره و در نهایت انزوای وی به دلیل ترس از ایجاد مزاحمت برای دیگران می‌شود. 
 
علت بوی بد دهان چیست؟ 
 
بوی بد دهان ممکن است از عوامل بسیار بسیار زیادی ناشی شود. مواد غذایی خاص نظیر سیر پس از هضم شدن وارد سیستم گردش خون شده و با ورود به داخل ریه‌ها به شکل بوی بد دهان خارج می‌شوند. سایر عوامل موثر در بوی بد دهان شامل بهداشت نامناسب دهان، خشکی دهان، سیگار و دخانیات، مصرف برخی داروها و بعضی بیماری‌ها می‌شوند. اما در سایر افرادی که این مشکلات را ندارند منشاء بوی بد دهان چیست؟ چرا میلیون‌ها نفر در جهان از این مشکل رنج می‌برند؟ 
 
احتمال بسیار زیاد بروز بوی بد دهان وجود یک باکتری در پشت زبان است. این موجودات کوچک گازهای بسیار بد بویی تولید می‌کنند که از ترکیبات فرّار گوگردی تشکیل شده‌اند که بویی مانند تخم‌مرغ گندیده دارد. متاسفانه این باکتری‌ها در انتهای زبان شما زندگی می‌کنند که با مسواک‌های معمولی امکان دسترسی و پاکسازی آنها وجود ندارد. 
 
راه‌حل‌های مقابله با بوی بد دهان کدامند؟ 
 
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه سی ان ان، برای مقابله با بوی بد دهان یا به حداقل رساندن آن راه‌های زیادی وجود دارند که چهار راه آسان آن عبارتند از: 
 
- شست‌وشوی دهان با محلول‌های محتوی دی اکسید کلرین 
 
- پاک کردن انتهای زبان با کمک مسواک‌های مخصوص و حرکت مسواک از انتها به سمت نوک زبان 
 
- استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان 
 
- تکرار شست‌وشو با محلول‌های محتوی دی اکسید کلرین 
 
در آخر پیش از اقدام به رژیم درمانی ، با دندانپزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید بوی بد دهان شما منشاء بیماری خاصی ندارد. 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد